Mietityttääkö sinua jokin asia liittyen Oveliaan?

Tutustu näihin usein vastaan tuleviin kysymyksiin, ehkä näistä löytyy toivomasi tieto!

Mitä ovelian taskuun mahtuu?

Oveliasta on saatavilla 2 mallia Ovelia urban ja Ovelia PLUS

Alkuperäisessä Ovelian urban-perusmallissa on yksi pieni tasku, johon mahtuu pieniä tavaroita kuten esim. avaimet, bussikortti, pikkukukkaro, koirankakkabussit, passi, nenäliinat jne. Matkapuhelimien kasvaessa tämä malli jäi monille puhelimille ahtaaksi. Toki tähän mahtuu pienemmät matkapuhelimet (esim. iPhone 5, 6, 7) ja jotkut vähän suuremmatkin ilman paksuja kuoria.

Ovelia PLUS -mallin tasku on suurempi ja siihen mahtuu mukavasti hieman isommat matkapuhelimet kuorineen sekä lisäksi pieniä tavaroita. Mallista löytyy myös vetoketjullinen sisätasku, joten halutessaan voi esim. avaimet laittaa toiseen taskuun.

Ovelia heijastinolkavyö on malliltaan litteä ja se istuu mukavasti vartalon ympärille. Ovelia kannattaa sovittaa juuri rinnan alle, eli hihnaa ei kannata jättää liian löysäksi. Näin se pysyy paikallaan jättäen kädet vapaiksi, eikä se haittaa liikkumista. Ovelia on tämän takia parhaimmillaan melko litteiden tavaroiden kuljetuksessa. Sen on tarkoitus olla huomaamaton ja helppo kaikessa liikkumisessa ja touhuamisessa. Jos tarvitset enemmän ja paksumpaa / painavampaa tavaraa mukaan, kannattaa Ovelian lisäksi ottaa mukaan erillinen laukku.

Onko Ovelia virallinen heijastin?

Ovelia on Työterveyslaitoksen hyväksymä sertifioitu heijastin, joka näkyy tehokkaasti joka suuntaan. Ovelian valmistuksessa käytetään laadukkaita työkäyttöön tarkoitettuja 3M ja Vizlite -heijastinmateriaaleja. (paksumpi Vizlite erikoistuotteissa, kuten esim. nahkaisissa Ovelioissa). Meille on erittäin tärkeätä, että Ovelia todellakin näkyy liikenteessä! Lähdimme suunnittelemaan oikeasti tehokasta heijastintuotetta, joka olisi myös hyvän näköinen. Tässä olemme mielestämme onnistuneet.

Näkyvätkö Ovelian heijastimet oikeasti joka suuntaan?

Kyllä näkyvät. Ovelian heijastintere on tuotteen reunoissa, joten se näkyy yllättävän hyvin myös sille puolelle, missä varsinainen laukkuosa ei ole. Oveliassa on paljon hyvälaatuista heijastinmateriaalia, joten heijastavuus on erittäin hyvä.

Kuinka pitkä hihna Oveliassa on ja miten Oveliaa käytetään?

Ovelian urban -mallin hihna on pienimmillään 100 cm ja suurimmillaan 150 cm.

Ovelia PLUS -mallin hihna on pienimmillään 105 cm ja suurimmillaan 160 cm.

Molemmat mallit ovat säädettävissä niin lapsille kuin isoille aikuisillekin. PLUS-mallissa on 10 cm enemmän säätövaraa.

Ovelian paikka on napakasti vartalon ympärillä niin, että se istuu kauniisti sivulla tai "rinnan alla". Ovelian hihna tulee poikittain rintakehän yli ja se istuu kauniisti isommankin ihmisen päällä. Ovelian hyvä muotoilu mahdollistaa sen, että tuote näyttää kauniilta kaikenkokoisten ja -muotoisten ihmisten yllä. Ovelia sopii yhtä hyvin sekä naisille, että miehille.

Jos hihna tuntuu liian lyhyeltä, se kannattaa sovittaa uudestaan. Todennäköisesti hihna on liian pitkä ja tuote roikkuu alempana kuin missä sen oikea paikka on. Hihnaa kannattaa lyhentää niin, että tuote nousee ylemmäs rinnan alle. Näin se on mukavampi käyttää ja se istuu paremmin paikalleen. Myös tuotteen siirtäminen toiselle puolelle saattaa auttaa tunteessa, että hihna on liian lyhyt. Ovelia on varsinaisesti suunniteltu oikealle sivulle, mutta sitä voi käyttää myös vasemmalla. Eli oikealla sivulla, rinnan alla on Ovelialle se luontevin paikka.

Miten Ovelian hihnan voi säätää pienikokoiselle?

Sekin on mahdollista, erityisesti jos käyttäjä on lapsi tai muuten pienikokoinen.

Ovelian käyttömukavuus on parhaimmillaan kun hihna on riittävän lyhyt ja tuote pysyy napakasti paikallaan vauhdikkaammassakin menossa. Se kannattaa siis lyhentää sopivaksi! Hihnan lyhentäminen on helppoa: Säädä hihna ensin mahdollisimman pieneksi. Pitele Oveliaa käsissäsi ja taita hihnan yläpuolesta lenkki, jonka työnnät säätösoljen alle. Soljen alle työnnettyä "lenkkiä" säätämällä saat Oveliaa kätevästi pienennettyä niin paljon kuin tarvitset. Katso mallisuoritus oheisesta videosta: Näin lyhennät Ovelian hihnan

Missä Oveliat valmistetaan?

Oveliat valmistetaan Suomessa, tarkemmin sanottuna Nokialla ja Tampereella. Myös tarvikkeet hankitaan pääosin paikaillisista yrityksistä. Myös printtikuosit ja logopainatukset tehdään käsin Tamperelaisten yrittäjien toimesta.

Miten Ovelian voi pestä?

Ovelia suositellaan pestäväksi tarvittaessa käsin tai pyyhkimällä. Nylonkankaan pinnoite ei kestä konepesua, vaan alkaa helposti pehmetä ja kupruilla.

Kestääkö Ovelia sadetta?

Pääosa Ovelioista on valmistettu kestävästä nylonista, joka pitää sadetta. Erikoistuotteissa saattaa päälikangas olla muuta materiaalia (kangasta, nahkaa), mutta näissäkin on kosteuden kestävä nylonvuori. Ainoa paikka, mistä teoriassa kosteus voisi päästä sisään Oveliaan on vetoketju. Käytännössä tällaista ongelmaa ei ole ainakaan meidän korviin kantautunut. Ehkä oikein kovassa kaatosateessa vetoketjun kautta voisi vettä mennä sisään, mutta ns. "normaalissa käytössä" tällaista ongelmaa ei ole. Ovelia on ulkoiluun tarkoitettu tuote ja kestää kaikki sääolosuhteet hyvin.